QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás propršený víkend! Teploty budou postupně klesat

12.01.2023 17:48

Jaké plány máte na víkend? Chystáte se do přírody nebo raději zvolíte pobyt uvnitř? Předpověď počasí moc příznivá není, následující dny budou propršené.

Nebe QAp foto

V západním proudění postoupí na naše území další frontální systém.

V noci bude zataženo s občasným, na horách s trvalým deštěm. Nejnižší teploty 7 až 4 °C, na horách 3 až 1 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s (tj. 55 km/h).

V pátek meteorologové předpovídají zpočátku zataženo s deštěm, na horách i vydatným, během odpoledne přechod k proměnlivé oblačnosti, místy přeháňky, nad 1000 m, večer nad 800 m sněhové. Nejvyšší teploty 6 až 9 °C, na horách 1 až 4 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s (tj. 55 km/h).

Přes střední Evropu bude od západu postupovat frontální systém. Za jeho studenou frontou k nám začne proudit chladnější vzduch od západu.

V sobotu bude oblačno, přechodně až polojasno, zpočátku místy přeháňky nad 700 m smíšené nebo sněhové. Během dne od západu přibývání oblačnosti, večer déšť. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, nejvyšší denní 4 až 8 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer zesilovat na čerstvý jižní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Neděle bude zatažená, občas déšť, i na horách. Během dne přechod k přeháňkám, nad 600 m smíšeným až sněhovým, později protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, nejvyšší denní 3 až 7 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude během dne částečně slábnout.

Meteorologové očekávají, že následující pracovní týden s sebou přinese postupné ochlazování a sněhové přeháňky.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24