QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás teplý duben, meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď!

05.04.2014 18:56

Nejnovější předpověď počasí na příští měsíc vypadá optimisticky, dalších 30 dní se ponese ve znamení nadprůměrně teplého počasí, ale bude více srážek.

Nebe QAp foto

Teplé počasí nás bude provázet i v následujících 30 dnech, jen o něco přibyde srážek. Slibuje to nejnovější dlouhodobá předpověď počasí, kterou vydal v sobotu Český hydrometeorologický ústav. Teplo by mělo být hlavně v nejbližších 14 dnech. Radovat se můžou zahrádkáři a zemědělci, bude konečně pršet!

,,Období od 7. dubna do 4. května 2014 očekáváme teplotně nadnormální. Teplejší by měla být zejména první polovina období, chladnější než normál by měl být týden od 21. dubna a následně předpokládáme opět oteplení. Z hlediska množství srážek předpokládáme, že období 7.4.-4.5. bude nadnormální. Nejvíce srážek by mělo spadnout v týdnu od 21. dubna, ostatní týdny se budou pravděpodobně pohybovat srážkově kolem hranice normálních a nadnormálních hodnot," dočtete se na stránkách ČHMÚ. 

V Plzeňském kraji máme v nejbližších dnech počítat s příjemnými teplotami až kolem 20 stupňů.

Neděle má být oblačná až zatažená, postupně s přeháňkami, místy dokonce s bouřkami a teplotami 15 až 18 stupňů Celsia. V pondělí opět chvílemi vysvitne sluníčko, čeká se oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami nebo občasným deštěm. Nejnižší noční teploty 9 až 6 °C, nejvyšší denní 17 až 20 °C. V úterý má být opět polojasno až oblačno, od západu při přechodu fronty přechodně zataženo s přeháňkami, místy i bouřkami. V noci teploty klesnou na 10 až 7 °C, denní maxima dosáhnou na 15 až 18 °C.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT