QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystá se oprava dvou zastávek MHD v Plzni. Stavba omezí dopravu

06.10.2022 11:55

Město Plzeň bude v říjnu opravovat dvě zastávky městské hromadné dopravy. Stavební práce se budou týkat zastávek Pekárna na Slovanech a Západočeská univerzita na Borech.

ilustrační foto RSD

Od pondělí 10. října do neděle 16. října dojde k opravám zastávky Pekárna, která se nachází na Slovanech v ulici Koterovská. „Bez omezení bude směr do centra města. Z města bude vedena objízdná trasa přes ulice Slovanská alej – Skladová – Jasmínová. Zastávky linek 22 a 51 Pekárna a Světovar jsou od 3. do 16. října přeloženy,“ upřesnila Adriana Jarošová z magistrátu.

  • Od 3. do 9. 10. bude zastávka Pekárna ve směru na Slovany přeložena o cca 50 metrů před stálou zastávku.
  • Od 3. do 16. 10. bude zastávka Pekárna ve směru do Koterova přeložena do Jasmínové ulice, cca 70 metrů od křižovatky s Koterovskou ulicí.
  • Od 3. do 16. 10. bude zastávka Světovar pouze pro linky 22, 51 ve směru do Koterova přeložena o cca 200 metrů zpět před křižovatku se Skladovou ulicí.

Delší omezení bude v rámci opravy zastávky Západočeská univerzita. V termínu od 10. října do 9. listopadu se bude opravovat autobusová zastávka ve směru do centra. „Pro individuální dopravu bude zachován směr z centra na Borská pole. Směr do centra bude odkloněn ulicí U Letiště – Folmavská – I/27 – zpět na ulici Dobřanská. MHD a autobusy společnosti ARRIVA budou jezdit v obou směrech bez omezení – provoz bude řízen semafory,“ upřesnila Jarošová.

Dopravu omezí i stavba ve Lhotě. V termínu od 10. října do 15. prosince dojde k částečné uzavírce na silnici III/18043 K Sinoru na vjezdu do Lhoty ve směru od Dobřan, a to z důvodu výstavby vjezdové brány.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24