QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dálnice D5 je uzavřena! S požárem haly v Žebráku bojují i hasiči z Plzeňského kraje – FOTKY

14.08.2023 14:17     14.08.2023 15:49

V pondělí 14. srpna vypukl požár v průmyslové hale v Žebráku na Berounsku. Dálnice D5 je uzavřena v obou směrech, pokud vyrazíte z Plzeňského kraje směr Praha, počítejte proto s omezením.

požár Žebrák_HZS Středočeský kraj_0823 (1)
požár Žebrák_HZS Středočeský kraj_0823 (1)požár Žebrák_HZS Středočeský kraj_0823 (2)požár Žebrák_HZS Středočeský kraj_0823 (3)požár Žebrák_HZS Středočeský kraj_0823 (4)vrtulník požár Žebrák_video Hasiči České republiky Twitter

Řidiči, dbejte zvýšené opatrnosti! U dálnice D5 mezi Plzní a Prahou hoří průmyslová hala.

„Zasahujeme u požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku. Vyhlášen je třetí stupeň požárního poplachu. Zásah je rozdělen na čtyři úseky. Zasahuje přes 20 jednotek. Kouř se šíří také směrem na dálnici D5. V místě je snížená viditelnost. Jezděte opatrně,“ uvádí HZS Středočeského kraje.

Na dálnici D5 je uzavírka. „S ohledem na bezpečnost motoristů jsme z důvodu požáru haly na výrobu plastů v obci Žebrák uzavřeli dálnici D5, a to v úseku 34. - 41. km v obou směrech. Objízdná trasa je vedena po silnici č. 605,“ informovala policie.

„Poplachový stupeň byl zvýšen na nejvyšší možný- zvláštní. Hala se částečně zřítila,“ aktualizoval vývoj situace mluvčí hasičů Středočeského kraje.

Do aboje s rozsáhlým požárem je nasazen i speciální vrtulník. „Vrtulník Black Hawk pomůže s hašením požáru haly ve Středočeském kraji, při kterém byl dnes vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Na místě zasahuje v tuto chvíli 33 jednotek požární ochrany," aktualizoval Hasičský záchranný sbor ČR na Twitteru.

„V současné chvíli máme požár lokalizovaný. Je pod kontrolou a dále se nešíří. Hašení však stále pokračuje," uvádí hasiči.

AKTUALIZACE:

Do akce se zapojily i jednotky z Plzeňského kraje. „K požáru v Žebráku vyjely z Plzeňského kraje jednotky ze stanic Rokycany s velkokapacitní cisternou T815-7, Košutka s protiplynovým automobilem a JSDH Zbiroh se dvěma cisternami, přívěsem pro hašení a dopravním automobilem," řekl Petr Poncar, mluvčí HZS Plzeňského kraje.

Foto HZS Středočeského kraje, vrtulník Twitter Hasiči České republiky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT