QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další ošizená dobrota! Klobása měla méně masa - FOTO

11.07.2016 9:12

Sttání zemědělská a potravinářská inspekce znovu vyrazila na kontroly potravinářských výrobků. Znovu se ukázalo, že obsah masa na etiketě ani zdaleka nemusí odpovídat skutečnosti...

1
21

Tentokrát SZPI nařídila společnosti Penny Market stáhnout ze všech svých prodejen výrobek "Baron Gombasecká klobása" v balení 400 gramů ze Slovenska. V souvislosti s výsledkami posledních kontrol inspekce uznává, že se podobné případy u výrobků ze zahraničí množí.

"Výrobce na obalu mj. uvedl: Na 100 g hotového výrobku bylo použito 125 g masa. Laboratorní analýza ale ve výrobku potvrdila pouze 103 g masa na 100 g hotového (sušeného) výrobku. Potravina tak byla označena klamavě ohledně obsahu masa a to i při započtení nepřesnosti měření. SZPI s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty," informovala SZPI.

Podobné případy, kdy jsou nesrovnalosti mezi údaji na obalech a se skutečným obsahem masa, se v poslední době množí. Navíc zdaleka nejde jen o masné výrobky. "SZPI v posledním období zjišťuje při pravidelných kontrolách v tržní síti zvýšené množství falšovaných potravin, zejména v segmentu masných a mléčných výrobků ze zahraničí," potvrzuje mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24