QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do regionu by mělo znovu dorazit sněžení. Meteorologové vydali výstrahu

14.03.2016 11:59

ČHMÚ vydal výstrahu kvůli sněžení, které by mělo region zasáhnout zejména v úterý časně ráno. Kde by mělo napadnout nejvíc sněhu?

FOTO_QAP_CZ (14)

Výstraha platí pro Plzeňský kraj zejména během úterního rána a dopoledne. Kvůli počasí by mohlo docházet i k lámání větví. V rámci kraje by se sněžení mělo úplně vyhnout jen Tachovsku.

"V úterý časně ráno začne přes naše území od severovýchodu postupovat okluzní fronta. Během dopoledne přejde přes naše území dále k jihozápadu. Její přechod bude doprovázen sněžením, v polohách pod 400 m i deštěm se sněhem. V úterý v ranních hodinách tak očekáváme většinou od 2 do 8 cm nového sněhu," informoval ČHMÚ.

Výstraha platí pro Rokycansko, jižní Plzeňsko, Klatovsko a Domažlicko. Nejvíc sněžit by mělo zejména na Klatovsku a na Šumavě. O žádnou kalamitu by se ale jednat nemělo. Podle odhadů by mělo napadnout v průměru okolo pěti čísel sněhu. V nížinách jen okolo centimetru. Jenomže teploty se budou pohybovat v noci a nad ránem jen kolem nuly, takže by zejména silnice mohly v úterý ráno poměrně dost klouzat.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24