QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do regionu míří ochlazení. Počítat musíme s přeháňkami

17.09.2015 8:04

Silný vítr, který zasáhne region během čtvrtka, přinese ochlazení. Od pátku budou teploty jen kolem 20 stupňů a přidají se i přeháňky nebo déšť.

FOTO_QAP_CZ (9)

Na čtvrtek vydali meteorologové výstrahu kvůli silnému větru. Právě s ním bude do regionu pronikat i chladnější vzduch a ochlazení vydrží nejen během víkendu, ale i v příštím týdnu. Rozhodně bychom neměli zapomínat na deštníky.

"Přes naše území bude postupovat ve čtvrtek k východu studená fronta, před kterou bude nad naše území vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu. Za ní k nám začne proudit chladnější vzduch od západu. O víkendu a na počátku příštího týdne bude počasí u nás od západu ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude od západu postupně přibývat oblačnost a k večeru se mohou vyskytnout také přeháňky nebo bouřky. Teploty se budou ale šplhat hodně vysoko, mezi 27 až 31 stupňů. Bouřky ale doprovodí také silný vítr, který může dosahovat rychlosti až 72 kilometrů v hodině.

V pátek nás čeká oblačno, místy až zataženo s přeháňkami nebo občasným deštěm. V noci klesnou teploty mezi 15 až 11 stupňů, přes den vystoupí mezi 16 až 20.

Sobota bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami. Teploty v noci budou mezi 14 až 10 stupni, přes den se teploty vyšplhají mezi 18 až 22.

V neděli nás čeká oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Déšť by navíc někde mohl být i trvalejší. Noční teploty budou mezi 14 až 10 stupni, denní mezi 16 a 20.

A žádná velká změna nepřijde ani po víkendu. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. V noci klesnou teploty mezi 13 až 9 stupňů, přes den vystoupí mezi 14 až 18.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Převážně oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24