QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejvíce nového sněhu napadlo na Šumavě, sníh na horách ještě přibyde

17.04.2024 17:47

Zatímco během zimních měsíců byla Šumava bez sněhu, nyní na mnoha místech sněží. A podle nejnovější předpovědi bude sněhová pokrývka v horských partiích ještě přibývat. Také v nížinách musíme počítat s nízkými teplotami.

šumava březnik

"Nejvíce nového sněhu napadlo za poslední den v hřebenových partiích západní části Šumavy. 1197 m vysoký Zlatý Stoleček nad obcí Prášily udává nárůst sněhové pokrývky oproti včerejšku o 14 cm," uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Podle meteorologů bude zima na horách pokračovat i v dalších dnech. Sníh na hřebenech Šumavy má ještě přibývat.

"V pátek a sobotu čeká některé hory slušná sněhová nadílka, kterou už jsme neměli doslova několik měsíců. Nejvíce sněhu by mohlo napadnout ve vrcholových polohách Šumavy a Krkonoš. Celkové úhrny nového sněhu od dnešního rána, a to včetně sněhu, který už napadl, až do sobotního rána by mohly na hřebenech těchto hor dosahovat i 20-30 cm. Na ostatních horách většinou 10-20 cm," uvedl ČHMÚ. Sníh bude mokrý a během dne spíše roztaje, v pátek a v sobotu má být ale sněžení trvalejší.

Ani v nižších polohách nebude v nadcházejících dnech teplo. Teploty se budou pohybovat maximálně do deseti stupňů Celsia. Oteplení se očekává až poslední dubnový víkend.

 

Foto: Šumava Březník - výška sněhu se dnes v této oblasti pohybuje mezi 3 a 13 cm
zdroj: webkamera https://webcam.sumava.eu/

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24