QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalisté z Košutky dostanou milion korun na oplocení, hřiště jim rozryla divoká prasata

26.04.2023 19:55

Dotaci milion korun pro fotbalový oddíl kopané TJ Plzeň Košutka schválilo na dnešním zasedání zastupitelstvo  MO Plzeň 1. Částka půjde na vybudování nového oplocení kolem hřiště, které loni na podzim rozryla divoká prasata.

20221116_prasata_kosutka
20221116_prasata_kosutka20221116_prasata_kosutka_2

Škody byly vloni na podzim po řádění divočáků opravdu vysoké. Zástupci fotbalového klubu v Plzni na Košutce vyčíslili škodu po řádění prasat na 5,5 milionů korun.

„Klub bohužel nedisponuje volnými finančními prostředky, a tak jsme se rozhodli jej takto podpořit. Není od věci, že fotbalový oddíl Plzeň Košutka je největším oddílem Tělovýchovné jednoty Plzeň Košutka, která je zároveň největším sportovním sdružením v našem obvodu a jedním z největších sportovišť ve městě,“ uvedla starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Založila jej parta sportovních nadšenců bez finančního zázemí, bez vybavení. Nejdříve se hrálo podél aleje Kilometrovka, na zápasy si fotbalisté hřiště půjčovali, a to až do roku 1930, kdy si pronajali louku a mohli se pyšnit vlastním hřištěm. Scházeli se zde všichni, kteří měli ke sportu blízko, ať už to byli amatéři nebo později i profesionálové Viktorie Plzeň. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

Fotbalovému oddílu nepomůže jen první plzeňský obvod.  Celkem 3 miliony korun odsouhlasili zastupitelé města Plzně na  březnovém zasedání. Podmínkou získání dotace je ale vybudování nového plotu, který hřiště technologicky zabezpečí od dalšího poničení divokou zvěří.

Jak uvedl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek, klub má příslib i další dotace, a to z Plzeňského kraje. „Tělovýchovná jednota Plzeň Košutka se kvůli řádění divočáků dostala do nouzové situace. Před útokem divokých prasat na hřišti denně trénovaly stovky dětí,"  řekl Morávek.

foto: ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24