QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči likvidovali asi 400 litrů uniklého oleje. Část se dostala i do kanalizace - FOTKY

21.11.2022 13:01     21.11.2022 13:32

Do areálu soukromé firmy v Plzni na Nové Hospodě vyjížděli hasiči k nahlášenému úniku oleje. Ten se dostal i do kanalizace.

únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (1)
únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (1)únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (2)únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (3)únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (4)únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK (5)únik oleje_Nová Hospoda_HZSPK

V pondělí 21. listopadu v 11:47 došlo v Plzni na Nové Hospodě v areálu soukromé firmy k úniku zhruba 400l nového motorového oleje ze zásobníku v technologické místnosti. “Zaměstnanci firmy provedli prvotní opatření k omezení úniku, nicméně část oleje se dostala i do kanalizace. Jedná se o motorový, dosud nepoužitý olej,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů. "Množství oleje v kanalizaci by nemělo být příliš velké," dodal.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. “Hasiči ze stanic Košutka a Střed provedli posyp sorbentem a nasazení sorpčních hadů k zachycení uniklé látky,” dodal mluvčí hasičů s tím, že hasiči informovali odbor životního prostředí a také vodárny.

AKTUALIZACE

"Únik byl především uvnitř budovy a část se dostala i na místní komunikaci v areálu. Do kanalizace se dostalo podle informace z místa menší množství, které zachycujeme sorpčními hady," doplnil Petr Poncar.

Foto HZSPK

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24