Hasiči se nezastavili! O víkendu je zaměstnaly hlavně nehody, FOTKY

08.12.2014 10:56

Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli během uplynulého víkendu k řadě nehod. Celkem se zranilo osm lidí a ve třech případech sehrál roli alkohol. Podívejte se na fotky z nehod!

6.12.2014 DN OA 2 OA Klatovy, Plzeňská
6.12.2014 DN Koryta6.12.2014 DN OA 2 OA Klatovy, Plzeňská6.12.2014 DN OA Rokycany7.12.2014 DN 2 OA Plzeň, Zábělská

Hasiči během uplynulého víkendu vyjížděli k řadě nehod. S blížícími se svátky policie varuje kvůli zvýšené hustotě provozu i nepozornosti řidičů. Za poslední dva dny bylo při nehodách v regionu zraněno osm lidí, u tří nehod byli přitom řidiči pod vlivem alkoholu.

Hned několikrát během víkendu musela vyjíždět v regionu k nehodám jak záchranka, tak hasiči i policie. Bouralo se na celém území kraje. "Jednotku z Klatov vyslalo operační středisko za obec Koryta k dopravní nehodě osobního auta a traktoru. Vozidla se nestřetla, osobní auto sjelo z vozovky do příkopu. V osobním autě jely 4 dospělí a dvě děti. V době příjezdu jednotky byly všechny osoby mimo vozidlo. Hasiči zajistili místo nehody a do příjezdu Zdravotnické záchranné služby se starali o zraněné, jednu dospělou osobu a dítě. Ostatní osoby vyvázly bez zranění. Pro zmírnění stresové situace hasiči darovali dítěti plyšového dráčka," popisuje zásah u jedné z víkendových nehod mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Zranění si vyžádala i další nehoda na Klatovsku. "V Klatovech na křižovatce ulic Plzeňská a Rybníčky hasiči zajistili místo nehody dvou osobních aut. Spolupracovali se Zdravotnickou záchrannou službou při ošetření 1 zraněné osoby a jejím transportu do sanitky. Po vyšetření nehody hasiči pomohli s odstavením vozidel mimo komunikaci a očistili vozovku od uniklých provozních kapalin, střepů a polámaných plastů," pokračuje mlučí hasičů.

Za poslední dva dny se zranilo při nehodách celkem osm lidí. Škody jdou do stovek tisíc a podle statistik byla jednou z nejčastějších příčin nepřiměřená rychlost. V souvislosti s předvánočním obdobím varují policisté kvůli zvýšenému riziku nehod. V nadcházejících dnech a především o víkendech se očekává nárůst provozu.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT