QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči zasahovali v Úslavské ulici u požáru ve vnitrobloku, proběhla evakuace

27.07.2023 11:51     27.07.2023 14:53

V Plzni na Petrohradě vypukl před polednem požár v Úslavské ulici. Na místě jsou i hlídky policistů. Zajišťují okolí domu a zamezují přístup osobám do ulice. Z domu bylo evakuováno několik osob.

pozar foto
uslavska pozarpozar uslavskauslavska pozar 5uslavska pozar 12uslavska pozar1uslavskapozar foto 1pozar foto 2pozar foto 3pozar fotopozar6

"V Úslavské ulici v Plzni zasahujeme u požáru ve vnitrobloku domu," potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar provtní informace.

Hasiči evakuují obyvatele domu i okolí, vyhlášen byl už druhý stupeň požárního poplachu. "Prozatím evakuováno 42 osob z přilehlých domů, bytové nejsou jednotky zasaženy, požár je ve vnitrobloku," upřesnil mluvčí hasičů.

Hasiči mají na místě i výškovou techniku a zasahují v dýchací technice. "Jde o třípatrovou budovu. Evakuujeme z důvodu zakouření prostoru dvora. Kouř se dostal i dovnitř budovy," doplnil Petr Poncar.

Na místě je i policie. "Společně s dalšími složkami IZS jsme na místě požáru domu ve vnitrobloku v Plzni, odkud je evakuováno hned několik osob. Zajišťujeme vnější perimetr a apelujeme na veřejnost, aby umožnila práci složkám IZS," uvádí mluvčí PČR Pavla Burešová.

Požár vznikl ve sklepě, hasiči jsou stále na místě.

"Požár byl ve sklepní kóji, dále na dvoře, kde zasáhl garáž a dřevo, dále se také oheň dostal na fasádu, na níž se přenesl přes vsrtvu popínavých rostlin," uvedl Poncar.

AKTUALIZACE:

"42 lidí se evakuovalo samo z dotčeného domu, 6 osob jsme evakuovali my výškovou technikou a dvě osoby jsme vyvedli vnitřkem budovy ve vyváděcích maskách. Po průzkumu a odvětrání jsme zjistili, že v kóji k požáru nedošlo, ale objekt byl pouze silně zakouřen. Požár/oheň tedy zasáhl pouze dvůr, fasádu a budovu na dvoře. Škoda je předběžně 500 tisíc Kč. Příčina je v šetření," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Foto: PČR, HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT