QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní tah u Plzně uzavřela v noci nehoda! Řidič nadýchal skoro 2 promile

14.12.2015 8:29

Hlavní tah z Plzně na Domažlice v noci zablokovala vážná nehoda dvou osobních aut mezi Líněmi a Zbůchem. Dva lidé skončili v nemocnici, pravděpodobný viník nehody byl přitom opilý.

NMC_4236

K vážné nehodě došlo kolem půlnoci na hlavním tahu mezi Líněmi a Zbůchem u Plzně. Na místo musely vyjet všechny složky Integrovaného záchranného systému. V nemocnici skončili dva lidé z jednoho z nabouraných vozů. Podle dechových zkoušek byl řidič, který nehodu nejspíš zavinil, pod vlivem alkoholu.

Nehoda dvou osobních aut uzavřela silnici v noci na pondělí. "Došlo ke střetu dvou vozidel. Řidič vozidla tovární značky Volvo jel ve směru na Líně. Pravděpodobně se nevěnoval řízení a vjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem tovární značky Volkswagen Passat  s přívěsem. Řidič ve voze Passat i jeho spolujezdkyně utrpěli při nehodě zranění a byli převezni do nemocnice," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Přesné příčiny nehody jsou stále v šetření. Nicméně dechová zkouška na alkohol byla u 29letého řidiče Volva pozivitní. "Řidič nadýchal nejprve 1,83 promile, při opakovaném měření pak 1,77 promile," doplnila mluvčí policie s tím, že u zraněného řidiče nebylo možné provést dechovou zkoušku kvůli jeho zdravotnímu stavu. Nařízený byl proto odběr krve.

Hlavní tah musel být několik hodin uzavřený.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24