QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Inspektoři zakázali prodej dětské ohrádky. Může být nebezpečná

25.01.2016 8:27

Poranění prstů i nebezpečí vdechnutí malých částí. To podle inspektorů představuje dětská ohrádka, která se objevila na trhu. Na ohrádku upozorňuje i dTest. Čtěte podrobnosti.

FOTO_ČOI

Inspektoři České obchodní inspekce se znovu zaměřili na zboží, které je určené pro nejmenší děti, a opět museli udělit zákaz prodeje. Tentokrát se to týká ohrádky z Polska. Podle inspektorů může dojít k poranění dětí, navíc se mohou uvolnit i malé části ohrádky.

V síti kontrol inspektorů uvízla tentokrát barevná dřevěná ohrádka z Polska Baby Maxi model 445. "Při kontrolách  výrobků  určených pro péči o děti  Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v prodeji dětská ohrádka, která představuje pro nejmenší uživatele, vážné bezpečnostní riziko. Dřevěný čep na horní straně dvířek, který je součástí podvojného mechanizmu k uzamčení dvířek, se během zkoušek opakovaně z konstrukce uvolnil. Tím vznikla malá část, která se vejde do zkušebního válce, a může v případě spolknutí nebo vdechnutí dítě ohrozit," informovala inspekce.

To ale zdaleka není jediný problém ohrádky. "Další riziko skřípnutí prstů nebo jejich pohmoždění představují střižná místa v dolní části uzavřených dvířek a také v oblasti pantu při jejich otevírání. Česká obchodní inspekce nařídila okamžité stažení výrobku z distribuce," upozorňuje ČOI.

Ohrádka Baby Maxi měla problémy s kontrolami kvality už v minulosti. Na konci loňského roku o nebezpečnosti ohrádky informoval také dTest. Také podle dTestu je problém především s uvolňováním jednotlivých částí i nebezpečím poranění prstů dětí. Více zde.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24