QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jízdní řády ČSAD hlásí od května změny. Jedna linka byla úplně zrušená

02.05.2016 14:22

Zrušení jedné linky a změna na trase noční linky z Plzeň do Blovic. To jsou nejspší nejzásadnější úpravy jízdních řádů ČSAD v regionu, které platí od května. Přinášíme podrobnosti.

Ilustrační foto Karosa

Od května došlo v jízdních řádech autobusů společnosti ČSAD Plzeň k mimořádným změnám. Jedna linka na Rokycansku byla úplně zrušená, protože se v podstatě dublova s velmi podobnou linku. Ke změnám došlo i na noční lince z Plzně do Blovic, kdy už autobusy nebudou stavět ve Chválenicích.

Od května je zrušená autobusová linka z Cheznovic do Rokycan, která začala fungovat teprve v březnu. "Z důvodu zpřehlednění pro cestující a usnadnění odbavení bude v březnu nově vzniklá linka č. 470310 Cheznovice-Hrádek-Rokycany zrušena a její spoje kompletně převedeny na upravenou linku 470320 Cheznovice-Hrádek/Rokycany-Plzeň," informovala společnost ČSAD Plzeň.

K úpravám došlo také na noční lince, které jezdi už zhruba rok z Plzně do Blovic. "Noční linka č. 440092 (N92) Plzeň-Štěnovice-Žákava-Blovice po ukončení ročního zkušebního režimu již nebude na své trase obsluhovat Chválenice. Stává se tak na základě rozhodnutí vedení této obce," upozorňuje dopravní společnost. Odjezd ze zastávky ´Plzeň, Mrakodrap´ směrem do Blovic zůstává stejný 1:35 a stejně odjezd zpátky z Blovic pojede autobus ve 2:40. Změny se ale dotknou zastávek za Chválenicemi, kam budou autobusy dojíždět o zhruba dvě minuty dřív než v době, kdy stavěly i ve Chválenicích.

Další podrobnosti ke změnám v jízdních řádech najdete na www.csadplzen.cz.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24