QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

K Borské přehradě se po letech vrátí karavany

14.12.2022 13:21

Třetí městský obvod brzy nabídne všem turistům s karavanem opět možnost pohodlného zastavení u Borské přehrady v Plzni. Na stávajícím parkovišti u areálu Škodaland totiž vzniká sedm stání pro obytné vozy. Hotovo bude nejpozději v lednu.

stání pro karavany_skodaland_úmo3

Není to zas tak dávno, kdy Vodní nádrž České údolí, kterou znají Plzeňané spíše pod názvy Borská nebo Litická přehrada, každé léto obývaly karavany. Nejen Holanďané se totiž rádi vraceli k přehradě s tobogánem a do kempu, u kterého byla i věhlasná nudapláž. To vše už ale není pravda. V dnešní době se v přehradě ani nelze z důvodu sinic koupat.

V roce 2011 se v této lokalitě vybudoval multifunkční sportovní areál Škodaland, který je velmi vyhledávanou lokalitou na trávení volného času. Nabízí i možnost koupání a lidé ho tak hojně využívají. Nově by měl Škodaland disponovat i stáním pro karavany. „Obliba karavanů v posledních letech výrazně roste, snažíme se proto jít s trendem a vyhovět tak hned celé řadě turistů, kteří obytnými vozy vyrážejí na dovolenou stále častěji. Škodaland je navíc atraktivní lokalitou, která kromě rekreace přímo na místě nabízí i výhodnou polohu k výletům do centra města Plzně i jeho okolí,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Karavanisté budou mít na stellplatzu možnost doplnit si čistou vodu, připojit se na elektrickou energii i vypustit šedou vodu z kuchyňky včetně možnosti vyprázdnění WC kazet. Servis s vypouštěním šedé vody a napouštěním čisté vody se bude provádět na ploše obslužné komunikace. Za vpustí pro vypouštění vody bude umístěno liniové odvodnění. Výdejní sloupek na čistou vodu a výlevka chemických WC budou umístěny do středové zeleně.

Práce na místě jsou v tuto chvíli těsně před dokončením. Kdy bude stavba hotova teď záleží jen na přízni počasí. V ideálním případě k tomu dojde ještě nyní do konce roku, nejpozději ale budou stání připravena v lednu 2023.

Foto ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24