QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ledovka ochromila Plzeňský kraj. V Plzni se srazilo auto s tramvají - FOTKY

02.02.2023 9:01     02.02.2023 9:39

V noci ze středy na čtvrtek padal na většině území sníh s deštěm. Ve čtvrtek 2. února ráno se vytvořily na silnicích ledovky. Bourá se po celém kraji, buďte opatrní.

OA a tramvaj_Plzeň_0223_HZSPK (3)
OA na střeše_Zruč_0223_HZSPK (1)OA na střeše_Zruč_0223_HZSPK (2)NA_Druztová_0223_HZSPKNA_Druztová_0223_HZSPK1OA a tramvaj_Plzeň_0223_HZSPK (2)OA a tramvaj_Plzeň_0223_HZSPK (1)OA a tramvaj_Plzeň_0223_HZSPK (3)OA Stříbro_0223_HZSPKOA Stříbro_0223_HZSPK1

K dopravní nehodě došlo na severním Plzeňsku. „V 7:38 havarovalo mezi Zručí a Dolanským mostem (zhruba na úrovni odbočky na Druztovou) jedno osobní vozidlo, které skončilo na střeše. Vozovka na místě je "jeden led",“ varuje Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místě je hlášena jedna zraněná osoba.

Nedaleko došlo v zápětí k další dopravní nehodě. „Ke druhé nehodě došlo při dojezdu velitelského vozidla na místo zásahu. Naše vozidlo se střetlo se třemi dalšími automobily. Ke zraněním nedošlo a nehoda je v šetření Policie České republiky," dodal Petr Poncar.

„Dávejte si pozor na svých cestách, silnice jsou namrzlé, a to především v Plzni a jejím okolí. Od včerejších večerních hodin máme oznámeno již několik nehod, které jsou naštěstí bez vážnějších následků. Pozor si dávejte i při přecházení silnic,“ informovala Eva Červenková, mluvčí policie.

ZDRAVOTNÍCI VYDALI VÝSTRAHU:

Zdravotničtí záchranáři vydávají pro dnešek výstrahu před pády na ledovce. „Dnes ráno se občané kraje probudili do opravdu ledového sevření zimy. Silnice a chodníky jsou jako ledové kluziště. Proto prosíme hlavně starší občany a osoby se ztíženou mobilitou, aby odložili svoje cesty ven. Úrazy a pády se nevyhýbají nikomu, proto buďte na svých dnešních cestách opatrný," uvádí Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje.

Další dopravní nehody:

„Nedaleko původní nehody u Druztové havarovalo u Dolanského mostu nákladní vozidlo, které sjelo z komunikace a poškodilo svodidla. Nehoda se obešla bez zranění," informoval mluvčí hasičů.

Hasiči pomáhali odstraňovat dopravní nehodu i ve Stříbře. „8:18 Plzeňská ul. - Nehoda jednoho osobního vozidla bez zranění. Zajistili jsme místo nehody, odpojili aku a provedli likvidaci uniklých provozních kapalin," informoval mluvčí.

Bourá se i v Plzni. „V 8:36 se na mostě v ulici U Prazdroje střetlo osobní vozidlo a tramvaj. Nehoda je bez zranění. Tramvaj se na místě již nenachází," uvedl Petr Poncar.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24