Lidé nad 65 lidí se mohou registrovat na očkování

14.04.2021 9:16

Od středy 14. dubna se mohou registrovat k očkování osoby starší 65 let. Registrace se provádí přes internet. Následné očkování pak probíhá dle volných termínů a podle stanovených priorit.

očkování4

Centrální rezervační systém k očkování proti nemoci covid umožňuje od středy 14. dubna registraci lidí starších 65 let. Registrace se provádí přes internet - zde.

Kdy půjdete po registraci na řadu? A jaké si vybrat očkovací centrum?

Pořadí čekatelů na očkování se neurčuje podle data a času provedení registrace, ale podle věku zájemce o očkování v době uvolnění termínů na očkovacím místě. Navíc existují prioritní skupiny, které mají přednost - například lidé s chronickým onemocněním apod.

V Plzeňském kraji si můžete vybrat z 19 očkovacích center. V Některých jsou ale velké čekací lhůty. Pomůže vám tabulka obsazenosti, kde vidíte počet přihlášeným a denní kapacitu - zde.

Postup registrace a rezervace pro osoby  starší 65 let
1. Registrace 

  • Zadejte na webu CRS registrace.mzcr.cz své telefonní číslo.
  • Obratem vám na něj přijde čtyřmístný PIN, který pak zadáte do systému.
  • Otevře se vám formulář, do kterého vyplňte údaje o očkované osobě.
  • Vyberte si preferované očkovací místo.

Registrace je v první fázi vše, co můžete aktivně pro očkování udělat. Po provedení registrace čekáte, až vámi vybrané očkovací místo vypíše nové termíny očkování, a pokud budete na řadě systém vám zašle přes SMS výzvu k provedení rezervace.

Řazení k očkování v CRS probíhá vždy podle věku (od nejstarších po mladší). CRS bude mezi běžnou veřejnost registrující se na základě věku vkládat automaticky i osoby registrované na základě jiných kritérií (např. profese - viz pedagogičtí pracovníci).

2. Rezervace

  • Jakmile obdržíte SMS s výzvou k provedení rezervace a s novým šestimístným kódem (PIN2) můžete provést na webu CRS rezervace.mzcr.cz rezervaci termínu očkování.
  • Pomocí čísla pojištěnce (zpravidla rodné číslo) a PIN2 se přihlaste do systému.

Vyberte datum a čas prvního očkování. Termín pro druhé očkování se vám automaticky vygeneruje podle typu očkovací vakcíny.
Rezervaci je třeba provést co nejrychleji, nejpozději však do termínu očkování nebo do 72 hodin od obdržení SMS výzvy. 
Pokud z jakéhokoli důvodu neprovedete rezervaci včas, vrátíte se zpět do registrace a čekáte na novou SMS s výzvou z očkovacího místa.
Toto lze opakovat nejvýše dvakrát. Pokud ani potřetí nevyužijete výzvu k rezervaci termínu, registrace vám zaniká. Můžete si ale kdykoli později vytvořit novou. 

ilustrační foto
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24