Lidl nabízel salám s nižším obsahem masa, musí ho stáhnout z prodeje

28.11.2016 12:41

Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila v obchodech řetězce Lidl mortadelu, která měla o skoro pětinu méně masa, než se slibovalo na obalu. Kontroly pokračují.

4

Salámy patří mezi zboží, na které se Státní zemědělská a potravinářská inspekce zaměřuje poměrně často. A ani tentokrát neodcházeli inspektoři z kontrol bez výsledku. Doplatil na to řetězec Lidl.

SZPI nařídila stáhnout z prodeje salám Dulano - Krůtí mortadela v balení 200 gramů šarže DP: 04.11.16 německého výrobce. "Na obalu výrobce mj. uvedl: 79% krůtí maso. Laboratorní rozbor ale potvrdil obsah masa pouze 65,1% a informace tím uváděla spotřebitele v omyl. Potravinářská inspekce zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty," informovala inspekce.

Kontroly zaměřené na masné výrobky ze zahraničí jsou ze strany potravinářské inspekce poměrně časté a jen tak neskončí. Výsledky jsou totiž stále dost špatné. "Vzhledem k dlouhodobě opakujícím se zjištěním falšovaných masných výrobků ze zahraničí bude potravinářská inspekce v kontrole tohoto sortimentu v tuzemské obchodní sítí nadále pokračovat v nesnížené intenzitě," upozorňuje mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24