QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Linka hasičů je přetížená! Silný vítr opět řádí v celém Plzeňském kraji

18.02.2022 22:17

Předpovědi meteorologů se naplnily! Silný vítr, který dosahuje v nárazech až kolem 90 km/h, se vyskytuje na většině území České republiky. Nejhorší situace má panovat v noci.

Fotky ze zásahů_HZSPK_10

Vítr komplikuje situaci hlavně v dopravě. Záchranné složky vyjely k několika nehodám. Dvě z nich se staly na severním Plzeňsku. "Vyjeli jsme k dopravní nehodě osobního automobilu se stromem na silnici 27 u odbočky na Hromnice. Na místě byl ošetřen muž ročník 1964. Transport do nemocnice nevyžadoval," uvedla mluvří záchranky Mária Svobodová.

O chvíli později došlo k nehodě u Bezvěrova. "Jedná se opět o nehodu automobilu se stromem. Na místě je lehce zraněná slečna cca 20 let. Cestu na místo komplikují spadané stromy, záchranáři museli volit objízdné trasy," dodala Svobodová.

Nehoda se stala také na Klatovsku. "Záchranáři spolu s HZS zasahují u Strážova na Klatovsku, kde skončil osobní automobil na boku. Zaklíněného muže ročník 1991 transportujeme se středně těžkým zraněním do Klatovské nemocnice," dopnila mluvčí záchranky.

Je také zastaven provoz vlaků mezi Plzní a Chebem z důvodu spadlého stromu v kolejišti.

Události spojené se silným větrem naskakují rychleji než jedna za minutu, pokud tedy můžete, zůstaňte raději doma. Vítr bude v sobotu večer slábnout, ale k jeho opětovnému zesílení dojde v neděli a pondělí. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od pátečních 19:00 do sobotních 18:00.

Foto: ilustrační HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24