Loňský duben byl tragický, buďte opatrní, vzkazují hasiči

01.04.2010 13:21

Na loňský duben nevzpomínají hasiči Plzeňského kraje rádi. Vyjížděli k rekordnímu počtu požárů, při kterých zemřel rekordní počet lidí. Proto hasiči vyzývají k maximální opatrnosti a zdůrazňují opatrnost i o Velikonocích.

Hasiči Plzeňského kraje varují před nepozorností v nadcházejícím období Velikonoc. Loňský duben byl tragický, padl rekord v poču požárů a smutným rekordem byl i počet usmrcených lidí. Čtvrtý měsíc roku se tak zapsal černým písmem do do statistik. Jednotky hasičů v Plzeňském kraji vyjížděly  během dubna celkem k 458 událostem. Z tohoto čísla bylo 103 nehod a alarmujících 147 požárů. "V porovnání s ostatními měsíci v roce je to opracdu nejvyšší číslo," uvedla mluvčí hasičů Plzeňského kraje Alena Marešová a dodala, že byli zraněni 4 lidé a další tři zemřeli. Škody se vyšplhaly během černého měsíce na 7 270 300 korun.

Aby loňský rekord požárů a usmrcených lidí nebyl překonán, měli bychom být opatrní zvlášť během spalování odpadu na zahradě. Nerozdělávejte oheň při větším větru. Když už oheň rozděláte, nepoužívejte v žádném případě vysoce hořlavé látky jako je benzin nebo nafta a oheň hlídejte po celou dobu hoření. Ohniště důkladně uhaste a přesvědčete se, že nemůže opakovaně chytnout. I ve zdánlivě uhašeném ohništi se může skrývat malinkatyý žhavý oharek, který vám zadělá na malér. V žádném případě nevypalujte trávu, QAP už informoval o tomto každoročně ožehavém tématu.




 


SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24