QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městská policie Plzeň přijala pět nových strážníků - FOTKY

12.12.2022 15:12

Noví strážníci, kteří na počátku minulého týdne úspěšně absolvovali zkoušku před komisí Ministerstva vnitra, byli přijati do řad Městské policie Plzeň. Jedná se o dvě ženy a tři muže.

x2
x2x1x3x4

Pětice novopečených strážníků byla přijata mezi Městskou polici Plzeň při slavnostní ceremonii, která se uskutečnila v budově velitelství Městské policie Plzeň v pátek 9. procince. Chtěl bych vám všem poděkovat za svědomitou přípravu v odborném kurzu. Povolání strážníka je krásné, ale zároveň náročné jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Moc si vážím toho, že jste se rozhodli jít touto cestou. Přeji vám všem, aby se vám při výkonu dařilo a dokázali zvládat všechna úskalí, která služba strážníka přináší“, uvedl Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Odbornou přípravu strážníků čekatelů zajistil odbor vzdělávání Městské policie Plzeň, který pro tuto činnost disponuje akreditací ve vzdělávacím programu „Strážník obecní a městské policie“ uděleném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. „Ještě, než stanou po boku služebně starších kolegů, čeká je několikadenní zdokonalování se v tělesné a taktické přípravě v ulicích v rámci tzv. řízené praxe strážníka,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí policie.

K nováčkům mezi strážníky patří i Jiří. Ještě donedávna pomáhal zvířatům v plzeňském útulku, teď se připravuje na novou životní roli. „Rozhodl jsem se svůj život nasměrovat jiným směrem. Hledal jsem přitom rozmanitou a stabilní práci. Když se naskytla možnost stát se strážníkem, ani chvilku jsem neváhal,“ řekl po slavnostní ceremonii novopečený strážník.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24