QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové očekávají náledí i sněhové přeháňky, v sobotu platí výstraha

17.11.2022 17:20

Podle nejnovější předpovědi meteorologů můžeme v nejbližších dnech očekávat už sněhové přeháňky a také náledí.

FOTO_QAP_CZ (4)

Sněžit by mělo už v pátek večer, v noci se teploty dostanou pod nulu.

Pro Plzeňský kraj je dokonce v platnosti výstraha, a to v sobotu 19. listopadu od půlnoci až do desáté hodiny dopoledne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před náledím. "Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky, napadne 0 až 5 cm nového sněhu za 12 hodin," uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Během pátku 18. listopadu bude zataženo až oblačno, počítat musíme s občasným déšťěm, večer bude na některých místech déšť přecházet do sněžení. Nejvyšší teploty budou 5 až 8 °C, na horách 2 až 5 °C.

Také o víkendu bude chladné počasí. Behem páteční i sobotní noci teploty klesnou k -4 °C.

V sobotu bude převážně zataženo, ráno a dopoledne může ještě mírně sněžit. Během dne srážky budou už jen místy a sněhové v polohách nad 400-500 metrů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat -2 až +2 °C. "Zejména v noci a dopledne se bude tvořit náledí, od cca 500 m n.m. i sněhová pokrývka," informuje Pavel Kopeček z regionálního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy občasné sněžení nebo déšť se sněhem. V noci srážky ojediněle mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. "Ojediněle se bude tvořit náledí, od cca 500 m n.m. i slabá sněhová pokrývka," uvádí dále meteorolog.

ilusrační foto QAP.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24