Modernizace trati Mirošov - Nezvěstice pokračuje

09.11.2015 9:37

Do druhé fáze se posunula modernizace trati z Mirošova do Nezvěstic. Na cestující čeká další část výluky. Omezení má skončit v polovině listopadu.

RegioShark křest

Do závěrečné fáze se o víkendu posunula modernizace trati číslo 175 mezi Mirošovem a Nezvěsticemi. Aktuální omezení potrvá do 16. listopadu, kdy skončí ve večerních hodinách.

Modernizace trati mezi Mirošovem a Nezvěsticemi odstartovala v říjnu a naplánována byla na několik týdnů. "Rozhodující náplní stavby je rekonstrukce sdělovacího a zabezpečovacího zařízení, kabelizace, rozhlas, úpravy napájení, osvětlení, železniční svršek a spodek, nástupiště, mostní objekty, přejezdy a další," vypočítává rozsáhlý objem prací mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Až do 16. listopadu tak pokračuje omezení v úseku Nezvěstice - Mirošov. Podle oficiálních informací od Českých drah je výluka, během které vlaky nahradily autobusy, naplánovaná do příštího pondělí 16. listopadu, kdy by měla skončit ve 20:40. Aktuálně musí cestující počítat na některých místech i s přesuny náhradních zastávek. Autobusy tak ne vždy staví přímo u železničních zastávek. Například ve Šťáhlavicích je náhradní zastávka pod přejezdem zhruba 260 metrů od železniční zastávky. Naopak přímo v Nezvěsticích a v Mirošově staví autobusy u nádražních budov.

Podrobnosti k výluce najdou cestující na www.cd.cz/omezeniprovozu . Informace získají cestující také na kontaktním čísle Českých drah +420 840 112 113.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24