QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Most na Doubravce je v havarijním stavu, začíná jeho rekonstrukce - FOTKY, MAPA

07.06.2023 20:36

Most, který překlenuje Hrádecký potok v ulici U Panského dvora v Plzni na Doubravce, čeká rozsáhlá rekonstrukce. Práce odstartují už ve čtvrtek 8. června, celkově rekonstrukce přijde na 8 milionů korun včetně DPH.

most doubravka přes hradecky potok (2)
most doubravka přes hradecky potok (3)most doubravka přes hradecky potok (2)most doubravka přes hradecky potok (1)mapka_upanskehodvora

Město přistoupilo k rekonstrukci z důvodu havarijního stavu mostu. Nahradit ho má nový železobetonový mostní objekt o délce 4,8 metru a šířky 5,1 metru. Společně s mostem bude upraveno i koryto potoka, nábřežní kamenné zdi a zrekonstruována vozovka.

„Most je již ve velmi špatném technickém stavu. Z bezpečnostních důvodů je nyní provizorně podepřen a neumožňuje tak přejezd nákladním automobilům, což znamená třeba také popelářům, dopravní obsluze a dalším službám,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Stavební práce potrvají až do 15. listopadu. Do té doby musí počítat s uzavírkou nejen pěší, ale i řidiči. Pro automobily je stanovena objízdná trasa a pěší budou moci využívat provizorní lávku.

„Objízdná trasa pro dopravní obsluhu a občany bydlící na pravém břehu Hrádeckého potoka v ulici U Panského dvora povede během rekonstrukce Zábělskou ulici a dále k Ejpovickému tunelu a kolem parku Potoční. Pro pěší bude vybudována dočasná lávka přes Hrádecký potok,“ dodal náměstek Aleš Tolar.

foto: Město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24