QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mrazivé ráno v regionu! Teploty klesaly hodně nízko

01.10.2015 8:03     01.10.2015 8:25

Teploty v regionu ve čtvrtek nad ránem klesaly hodně nízko. Nejnižší hodnoty byly v mrazivých kotlinách na Šumavě. Mrznout by mohlo i v dalších dnech.

Plzeň Slovany

Poměrně dost nízké teploty, na které meteorologové upozorňovali, ve čtvrtek nad ránem a v ranních hodinách naměřili hned na několika místech regionu. Nejníž klesaly teploty v mrazivých údolích na Šumavě. Podle výhledů se dá očekávat, že podobně budou teploty klesat i v dalších dnech po ránu.

Čtvrteční ráno bylo zatím nejchladnějším z tohoto týdne. "Nejnižší hodnota byla naměřená na Rokytské slati, kde bylo minus 5,1 stupně. Na minus 0,9 stupně klesla teplota v Plzni Bolevci, minus 1 stupeň byl ve Zbirohu a minus 0,7 stupně měly Konstantinovy Lázně," říká Petra Polívková z plzeňského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodně pod nulu klesla teplota na Šumavě například i na Kvildě - Perle, kde bylo minus 4,7 stupně, Horská Kvilda měla minus 3,1 stupně. Velmi chladno bylo ale i na dalších místech, i když hodnoty neklesaly přímo pod nulu, většinou se pohybovaly okolo jednoho stupně nad bodem mrazu.

Podobně chladná by mohla být i příští rána. "Dá se předpokládat, že i na zítřek budou teploty hodně nízko, pokud bude jasno a nebudou mlhy nebo nízká oblačnost," dodává meteoroložka.

Právě v noci na pátek budou teploty klesat mezi 4 stupně a nulu a podle aktuální předpovědi se tedy budou vyskytovat poměrně často i přízemní mrazíky. Obdobná situace by mohla být také v noci na sobotu, nicméně to už se noční minima budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni nad nulou. Odpolední teploty by se ale v pátek a v sobotu mohly pohybovat až okolo 20 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24