Muž brutálně napadl družku, policie hledá svědky

12.07.2010 14:51

Policie hledá muže, který v červnu napadl na Rokycanské třídě v Plzni svou přítelkyni a brutálně ji zbil, dokonce ji tahal po zemi za vlasy. Kamarádka ani skupinka mladých lidí jí nestačila pomoci, útočník zmizel.

Kolem 22 hodiny v sobotu 26. června došlo v prostoru trolejbusové zastávky U Pietasu v Plzni na Rokycanské k incidentu mezi devětačtyřicetiletým Plzeňanem a jeho bývalou družkou. Ten ji i přes doprovod kamarádky brutálně zbil a zmizel.

Napadená čtyřiačtyřicetiletá žena přišla svému již bývalému příteli dát klíče od společného bytu. "Protože ji partner už v minulosti několikrát fyzicky napadl, vzala si s sebou kamarádku," uvedla mluvčí plzeňských mužů zákona Simona Čejková. Ihned po předání klíčů začal zuřivý útočník ženu nejprve slovně napadat. "Bezprostředně poté ji několikrát silně udeřil do krku až žena upadla na zem. Atakujícímu to ale nestačilo a do ležící družky začal kopat. Přitom ji stále sprostě nadával. Žena si chránila obličej rukama," upřesnila Čejková. Vzápětí ženu vzal za vlasy a tahl ji po zemi. Přitom jí také vytrhl z uší náušnice a nadále do ní kopal.

"Kamarádka napadené chtěla na místo přivolat policisty, a proto utíkala pro pomoc, ale jakmile to atakující muž zjistil, začal za ní utíkat. Přitom křičel, že ji zabije," objasnila ještě mluvčí. V tu chvíli, naštěstí pro napadenou ženu, vyšla z nedaleké hospůdky skupinka asi osmi mladých lidí, kteří se snažili agresorovi zabránit v napadení i útěku a přivolali policisty a záchranku. Útočník ale zmizel.

"Policisté žádají všechny svědky, obzvláště pak skupinku asi 8 mladých lidí, která se snažila ženě pomoci, anebo ty, kteří by měli informace, které pomohou s šetřením tohoto případu, aby se přihlásili osobně na obvodním oddělení Plzeň – Doubravka v Hřbitovní ulici číslo 1 v Plzni nebo aby své informace zavolali na tísňovou linku policie 158," žádá Čejková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24