S Andreou v kuchyni: Zkuste vynikající bezinkovou šťávu

12.07.2015 18:59

Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Ještě určitě stihnete natrhat bezinkové květy a připravit lahodnou šťávu za studena.

img_3992-br
img_3992-brimg_3991-blimg_3995-bl

Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Tentokrát přináší Andrea recept na vynikajicí šťávu.

Také se tak těšíte každý rok na bezinkovou šťávu? Já strašně :-) Tu prostě miluju. Takže rychle pro bezinky a jde se dělat alespoň z 5ti dávek. Žádné vaření, jenom se musí počkat do druhého dne, aby se všechny chutě vylouhovaly a pak už jen přidat cukr. Jak jednoduché...

 

Na přípravu budete potřebovat:
20 velkých květů bezu černého
80g kyseliny citronové
2l převařené zchladlé vody
1,5kg cukru (klidně použijte i třtinový, ovšem šťáva bude samozřejmě mít tmavší barvu)
ANDREA V KUCHYNI
Postup přípravy receptu:
Bezinky zbavíme případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a přidáme květy. Musí být potopené. A necháme 24 hodin louhovat. Druhý den slijeme přes plátýnko, přidáme cukr a důkladně rozmícháme. Šťávu plníme do lahví a uzavřeme. Mně došly skleněné láhve, tak jsem ji nalila do zavařovaček.

Více receptů najdete na blogu zde nebo na facebooku.

foto: Andrea Motlíková

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT