QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na šumavské sjezdovce zemřel lyžař, záchranáři marně bojovali o jeho život

10.03.2015 16:49

K tragické události došlo v úterý 10. března na sjezdovce v Nových Hutích na Šumavě. Záchranáři marně bojovali o život muže, který upadl na sjezdovce do bezvědomí.

horska služba_FOTO hscr.cz

V úterý 10. března došlo k tragédii na jedné ze šumavských sjezdovek. V Nových Hutích na sjezdovce zemřel lyžař. Příčiny úmrtí ale nejsou jasné.

Ani rychlá resuscitace nepomohla lyžaři, který v úterý 10. března odpoledne náhle upadl do bezvědomí na sjezdové trati v šumavských Nových Hutích. Okolnosti úmrtí jsou nejasné.

„Nejdříve nám z neznámého čísla volal nějaký pán s tím, že jede pomoci někomu, kdo upadl. Neudal žádné podrobnosti, jen lokalitu nehody,“ uvedl Miroslav Cinádr, zasahující člen Horské služby Šumava. 

„Když jsem dorazil k bezvládnému muži, probíhala už od ostatních lyžařů laická resuscitace. Ihned jsem se sám pustil do pokusů obnovit jeho životní funkce,“ popsal snahu o záchranu bezvědomého lyžaře Miroslav Cinádr.

Vzápětí dorazil i sanitní vůz a auto s lékařem, záchrana o život ale byla marná.

Záchranáři muži poskytli výboj z defibrilátoru, ale po pětačtyřicetiminutové resuscitaci byl lékař nucen konstatovat smrt. Přímou příčinu úmrtí ovšem musí stanovit pitva.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT