QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda tří aut uzavřela silnici! Dva lidé skončili v nemocnici - FOTKY

09.12.2015 9:28

Srážka hned tří aut zaměstnala složky Integrovaného záchranného systému. V nemocnici skončili dva řidiči a škody jsou půl milionu. Na vině je nepozornost.

FOTO_PČR (1)
FOTO_PČR (2)FOTO_PČR (1)FOTO_PČR (4)FOTO_PČR (3)FOTO_PČR (5)

K nehodě došlo v úterý v podvečer na hlavním tahu I/26 u obce Březí na Domažlicku. Na místo musela vyjet policie, ale také hasiči a záchranka. Při střetu tří aut došlo ke zranění dvou řidičů a vysoké jsou také škody, které se vyšplhaly až na půl milionu.

Nehoda se odehrála v podvečer na hlavním tahu I/26 na křižovatce na Mašovice. "Čtyřicetiletý řidič nákladního vozidla tovární značky Iveco jedoucí ve směru od obce Březí na obec Horšovský Týn se plně nevěnoval řízení svého vozidla a nesledoval situaci v silničním provozu. Následkem toho narazil přední částí svého vozidla do zadní části vozidla tovární značky Peugeot 307, jehož sedmapadesátiletý řidič stál s vozidlem u středu vozovky a chtěl odbočit vlevo na obec Mašovice, přičemž dával přednost v jízdě protijedoucím vozidlům," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Náraz byl tak silný, že auto, které odbočovalo, skončilo v příkopu a Iveco se pak odmrštilo na protijedoucí Mercedes s přívěsem. Na místě musela zasahovat i záchranka. "Řidič vozidla Iveco a vozidla Peugeot byli se zraněními odvezeni do domažlické nemocnice k ošetření. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté u všech řidičů vyloučili dechovými zkouškami," doplnila policejní mluvčí. 

Nehodu dál vyšetřují dopravní policiesté. Předběžně už ale byly vyčíslené škody. Celkem dělají zhruba půl milionu. Největší škoda vznikla na autě, které řídil podle všeho viník nehody.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT