QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice hlásí první větší pokles nemocných. Jak se změní opatření?

24.03.2021 14:45

Situace v nemocnicích se mírně lepší, počet covid pozitivních pacientů klesá. Jak na tento fakt zareaguje vláda? Prodlouží nakonec o další měsíc platnost nouzového stavu?

epidemic-4888797_1920

Nemocnice Plzeňského kraje zaznamenaly na přelomu týdne první výraznější pokles počtu pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19. "V nemocnicích akutní péče bylo v úterý dopoledne hospitalizováno 231 covidových pacientů, z nichž 36 bylo na lůžkách intenzivní péče. I když se situace zlepšuje, není to samo sebou. Stále je třeba jít zmírnění pandemie naproti. Nadále pro žádáme veřejnost, aby dodržovala všechna důležitá protiepidemická opatření, jako je správné nošení roušek, mytí, větrání, rozestupy a minimalizace nadbytečných kontaktů," uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Otázkou je, jak se změní vládní opatření. Opozice zatím nesouhlasí s prodloužením nouzového stavu na další měsíc, nelíbí se jim ani nepředložení plánu uvolňování. "Schůzka mě nepřesvědčila, že vláda ví, co dělá. Čísla klesají, ale to víme, že klesají, když se nežije normálním životem,“ sdělil předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Jediným plánem premiéra je podle předsedy ODS Petra Fialy pokračovat v současné podobě lockdownu. „Zavřené okresy, zavřené školy, bez nějaké představy, co dál. Toto naši podporu mít nemůže,“ uvedl za koaliční uskupení Spolu.

Rozhodnutí tak zjevně padne až na pátečním hlasování.

Foto: Pixabay

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24