QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové byty se staví i v krizi

15.02.2010 13:34

Ekonomický propad ovlivnil i poptávku po bydlení, přesto se nové byty staví dál. Developeři věří, že až krize pomine, půjdou novostavby opět na dračku.

V Nýrsku i přes krizi připravují stavbu nových bytů. Vzniknout jich má rovná stovka a město chce s výstavbou začít příští rok.

Osmihektarová kasárna, ve kterých se byty postaví, koupilo Nýrsko za 25 milionů korun a během dvou let už stačilo provést demolici téměř tří čtvrtin staveb v areálu. Podle starosty sice kvůli krizi není právě ideální doba, ale věří, že až ekonomická recese ustoupí, bude o byty znovu velký zájem. Samotné Nýrsko prý eviduje přibližně 130 žadatelů o byt a proto bez váhání požádalo o dotaci na odstranění zbývajících objektů v kasárnách.

Nové byty přibydou brzy i v Dobřanech. "Připravuje se šestatřicet nových bytů. Stavět je nebude město, ale soukromá developerská firma," uvedl starosta Jaroslav Sýkora s tím, že projekt se spustí ke konci letošního roku. "Zájemců o byty je dost, ale lidé chtějí bydlení spíše v nájemní bytě, než kupovat byt do osobního vlastnictví."

Dobřany zároveň nabízejí volné stavební parcely. "Jsou komplet zasíťované, tedy mají zavedenou elektřinu, plyn a vodu. Hotové jsou u nich i komunikace. K dispozici jich máme dvacet o velikosti od 8 do 11 arů a prodávají se za cenu 1.300 korun za metr čtvereční," dodal dobřanský starosta.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT