Novou zásahovou techniku za miliony mají hasiči v Plzni - FOTKY

27.01.2016 7:02

Profesionální hasiči v Plzni po čase znovu obnovili vozový park a technické vybavení. Tentokrát díky finanční injekci od města. Podívejte se na fotky.

FOTO_Magistrát města Plzně (1)
FOTO_HZSPK (2)FOTO_HZSPK (3)FOTO_Magistrát města Plzně (1)FOTO_HZSPK (1)FOTO_Magistrát města Plzně (2)FOTO_Magistrát města Plzně (4)FOTO_Magistrát města Plzně (3)

Novinky za zhruba tři miliony pořídilo město. V této formě funguje spolupráce a podpora ze strany vedení západočeské metropole už několik let. Také v letošním roce tak došlo na obnovu technického vybvení. Zároveň se tak mohou těšit na novinky dobrovolní hasiči, ke kterým se přesouvá vyřazená technika.

Oficiálně převzali hasiči nové zásahové vybavení včetně aut na požární stanici v Plzni na Košutce. Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje s městem dlouhodobě spolupracuje v oblasti zajištění akceschopnosti a zvyšování technického vybavení zásahových jednotek HZS.

"Jsem velice rád, že se opět podařilo z mimorozpočtových zdrojů, které nám poskytlo město Plzeň, pořídit novou zásahovou techniku a technické prostředky. Velkou výhodou je to, že se tímto způsobem daří pořizovat a obměňovat ty prostředky, které aktuálně pro výkon služby potřebujeme. Zároveň se starší technika a technické prostředky posouvají dále k dobrovolným jednotkám, kde najdou své další uplatnění pro potřebu zajištění požární ochrany," podotkl ředitel územního odboru Plzeň Pavel Musil.

Za několik milionu se podařilo pořídit nová vozidla i techniku.

Za bezmála tři miliony se tentokrát nakopupilo velitelské vozidlo Land Rover Discovery pro příslušníky sloužící službu velícího důstojníka směny, dopravní automobil Iveco Daily pro přepravu osob a s větší úložnou plochou na převoz potřebných prostředků požární ochrany. Finance šly i na dvě kalová čerpadla a elektrocentrálu.

"Velmi si vážím vaší práce, jste pro nás lidi, kteří jsou k nezaplacení. Když můžeme pomoci, rádi pomůžeme.Každoročně se snažíme Hasičskému záchrannému sboru Plzeňského kraje přispět na vybavení, zpravidla to bývá právě částkou kolem tří milionů korun. Vzájemná spolupráce funguje dlouhodobě. Máme i dohodu, že techniku, kterou profesionální hasiči vyřadí, dostávají následně k dispozici jednotky dobrovolných hasičů," uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký při slavnostním předání.

FOTO: Magistrát města Plzně, HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24