QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nudisti mají na Boleváku nové zástěny, jsou z vrbového proutí a stály 119 tisíc - FOTO

21.04.2023 18:59

Město Plzeň investuje do rekreačních lokalit nemalé prostředky. Na Velkém boleveckém rybníku jsou nyní nové zástěny na nudistické pláži.

IMG_6707_fotoMartin GREGAR
IMG_6707_fotoMartin GREGARIMG_6709_fotoMartin GREGARIMG_6706_fotoMartin GREGAR

Nudisti by měli mít na Boleváku více soukromí. Během března a dubna tady přibyly zástěny z přírodních materiálů o celkové délce 100 metrů. Jejich realizace přišla město Plzeň na 119 tisíc korun včetně DPH.

„Město Plzeň do této oblíbené lokality celé řady Plzeňanů investovalo za poslední roky už značné finanční prostředky. Věřím, že tuto novinku ocení nejen ti, kteří nudistickou pláž rádi užívají, ale i ti, kteří kolem pouze procházejí,“ sdělil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Do budování zástěn promluvili i samotní nudisti. „Materiálové řešení zástěn jsme předem konzultovali s odborníky z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a jejich umístění jsme projednali přímo na místě se zástupci nudistů. Naší prioritou bylo vyhnout se kácení vzrostlých stromů a zároveň nepoškodit jejich kořenové systémy,“ uvedla Irena Tolarová z oddělení přípravy staveb a urbanistické zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně.

Zástěny tvoří vrbové proutí, větve břízy i osiky. „Zástěny jsou provedeny ryze z přírodních materiálů. Tvoří je dubové kůly a mezi nimi výplet z vrbového proutí doplněný větvemi břízy a osiky. Výhodou tohoto řešení je relativně nízká cena, naopak nevýhodou přírodních zástěn je jejich omezená životnost, mohou se rovněž stát snadným terčem vandalů,“ dodal Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství.

 

foto: Město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24