QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Ochlazení přinese znovu sněžení. V noci bude mrznout

21.04.2016 6:58

Ochlazení, které bude do regionu postupně přicházet, vrátí opět také sněžení nebo sněhové přeháňky. V noci by teploty měly klesat až  k -3 stupňům. Čtěte novou týdenní přepdověď.

FOTO_QAP_CZ (11)

Ještě závěr pracovního týdne bude sice slunečný, už v pátek ale začne přibývat oblačnost a slunečné oblohy si neužijeme ani v příštím týdnu. Navíc by mělo znovu sněžit i od středních poloh a v noci budou teploty klesat pod bod mrazu.

"Přes střední Evropu bude k jihovýchodu zvolna postupovat frontální rozhraní, za kterým o víkendu pronikne na naše území studený vzduch od severu. V dalších dnech bude ve studeném vzduchu počasí u nás ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude jasno nebo polojasno, nejvyšší odpolední teploty budou mezi 14 a 18 stupni. Na Šumavě naměří kolem 14 stupňů.

Pátek přinese zpočátku polojasnou oblohu, postupně bude oblačno až zataženo a večer se přidá ojediněle i déšť. V noci naměříme 4 stupně až 0, přes den pak 14 až 18.

Sobota bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, počítat musíme s deštěm nebo přeháňkyami, které budou od vyšších poloh smíšené nebo sněhové. Přes den vystoupí teploty mezi 9 až 13 stupňů, v noci klesnou meti 7 až 3 stupně.

V neděli nás čeká spíš proměnlivá oblačnost. místy se objeví přeháńky. Od 600 metrů nadmořem by měly být i sněhové. Na horách budou sněhové přeháňky četné. V noci klesnou teploty mezi 5 až 1 stupeň, místy i na -2 stupně. Přes den vystoupí mezi 5 až 9.

V pondělí bude většinou oblačno, na většině území s přeháňkami nebo občasným deštěm, nad 500 metrů nad mořem půjde o srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí mezi 5 až 9.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno, přechodně zataženo a na většině území přeháňky nebo občasný déšť, zpočátku od středních poloh, postupně jen na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, postupně +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C, postupně 8 až 13 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24