QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oteplení pokračuje. V příštím týdnu půjdou teploty až ke 13 stupňům

28.01.2016 7:02

Nadprůměrně teplé počasí bude pokračovat i v dalších dnech. V příštím týdnu se dokonce teploty dostanou i ke 13 stupňům. Počítat bychom měli také s deštěm a bude to foukat.

Nebe QAp foto

Oteplení, které k nám dorazilo v posledních dnech, bude pokračovat i v příštím týdnu. Teploty se budou pohybovat v nadprůmětných hodnotách a počítat bychom měli i s deštěm, sněžení se objeví jen částečně v nejvyšších polohách hor. Místy se ale přece jen dočkáme i slunečné oblohy.

I když ve čtvrtek bude přes naše území postupovat studená fronta, v dalších dnech bude proudit do regionu opět teplý vzduch. "V následujcích dnech bude po severním okraji rozsáhlé tlakové výše nad Středomořím proudit do střední Evropy od západu teplý vzduch. V neděli ovlivní počasí frontální rozhraní nad střední Evropou, postupující od západu. Na počátku příštího týdne budou v čerstvém západním proudění nadále postupovat přes střední Evropu frontální systémy z Atlantiku," informuje ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás čeká zataženo až oblačno, na většině území se postupně objeví občasný déšť, který bude odpoledne v nejvyšších polohách hor přecházet ve sněžení. Měl by také foukat silnější nárazový vít. Nejvyšší teploty se dostanou mezi 7 až 11 stupňů.

V pátek bude polojasno až skoro jasno, zpočátku ale ještě zataženo se sněžením nad 900 metrů nad mořem. V noci klesnou teploty mezi +2 až -2 stupně a ojediněle by se mohlo tvořit i náledí. Přes den se teploty vyšplhají mezi 4 až 8 stupňů.

Od soboty do pondělí bychom měli počítat i s nárazovým větrem. V sobotu bude skoro jasno až polojasno, k večeru bude opět přibývat oblačnoíst a místy se přidá i déšť. Noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, nejvyšší denní pak mezi 7 až 11 stupni.

V neděli nás čeká zataženo s deštěm. V noci naměří 6 až 2 stupně, denní teploty se budou pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

Pondělí bude ve znamení zpočátku zatažené až oblačné oblohy a na většině území se také bude vyskytovat déšť. V průběhu dne bude ale srážek i oblačnosti ubývat. Noční teploty budou mezi 8 až 4 stupni, denní mezi 9 až 13.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno, přechodně polojasno, místy občasný déšť nebo přeháňky, postupně na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, postupně +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, v závěru 3 až 8 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT