QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pátrací manévry na Šumavě! V pohotovosti byla policie i hasiči

05.09.2016 8:39

Letošní léto je na Šumavě ve znamení řady pátrací akcí. Horská služba, hasiči i policie byli v terénu opakovaně. Další akci si na konto připsali v neděli, po muži pátrali několik hodin.

FOTO_ Horská služba Šumava (1)

Pátrací manévry se na Šumavě rozjely v neděli krátce po poledni. Pohřešovaným byl senior, který se měl ztratit údajně z domova důchodců. Do akce šly všechny složky záchranného systému.

"V neděli od zhruba jedné hodiny odpoledne hasiči z jednotky Národního parku Šumava pod velením Policie ČR pátrali mezi Prášily a Poledníkem po pohřešovaném pánovi. Muž byl pátrací skupinou složenou z hasičů a policistů nalezen v oblasti Liščí díry krátce po šestnácté hodině. Hasiči pacientovi poskytli první pomoc a vyvedli ke komunikaci, kde si ho do péče převzala zdravotnická záchranná služba," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Pro zraněného muže vyrazila záchranka se snaitkou, vrtulník naštěstí nebyl potřeba. "Před 16. hodinou jsme přebírali na komunikaci mezi Prášily a Poledníkem muže ročník 1935. Po ošetření byl převezn na internu do nemocnice. Muž nebyl bezprostředně ohrožený na životě," doplnil mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Horská služba na Šumavě v letošní letní sezóně vyjížděla k rekordnímu počtu ztracených turistů. K tomu přispěl zejména fakt, že lidése letos rozhodli dovolené trávit v tuzemsku.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24