QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pervitin v hlavní roli! V síti kontrol uvízla řada řidičů

30.09.2015 8:58

Policisté během pár dnů v Plzni nachytali celou řadu řidičů pod vlivem drog nebo alkoholu. Testy odhalily u řidičů nejčastěji pervitin!

ilustrační foto_QAP foto (21)

Silnice v regionu byly v posledních dnech znovu pod dohledem policie. Také v Plzni policisté rozjeli kontroly v souvislosti s prodlouženým víkendem a výsledky mluví jasně. Zdrogovaných šoférů na silnicích přibývá. Nejčastěji odhalily testy u šoférů pervitin.

Policisté během kontrol zabavovali řidičáky hned několikrát kvůli alkoholu a hned v několika případech v Plzni to bylo také kvůli drogám. V síti kontrol uvízli nejen řidiči pod vlivem drog, ale také řidičky. Jasně se opět ukázalo, že drogy za volantem jsou poměrně často "výsadou" mladých šoférů a velmi často je to v souvislosti s pervitinem.

Nejspíš nejhorším dnem z pohledu odhalených řidičů pod vlivem drog byla neděle. To policisté během kontrol zjistili drogy hned v celé řadě případů. "V ulici Jateční byla zastavena v 9:15 hodin dvacetiletá žena z Tachovska, která jela s vozidlem tovární značky Citroën Saxo. Žena měla dechovou zkoušku negativní, ale test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Na ulici Otýlie Beníškové byl zastaven ve 12:40 místní 25letý muž, který řídil vozidlo tovární značky Honda Civic, který měl test pozitivní na konopí i amfetamin a metamfetamin," popisuje vybrané případy mluvčí policie Dana Ladmanová. Dalšího řidiče načapali policisté pod vlivem drog na Borech v Mánesově ulici nebo například na Doubravce v Mohylové ulici, kde se v rukou policistů skončila mladá řidička.

Všichni přistižení byli ve věku 19 až 26 let. Evidentní navíc je, že drogy za volantem ani zdaleka nejsou výsadou mužů. Důkazem toho jsou nejen výsledky posledních kontrol, ale bohužel i nedávná nehoda na severním Plzeňsku u Všerub, ke které došlo v minulém týdnu. Tam se viníkem stala 30letá žena, u které testy po nehodě prokázaly nejen marihuanu, ale také pervitin. Více informací najdete zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24