QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Malesicích vyroste bytový dům za 55 milionů korun. Město chce žádat o dotaci

02.06.2023 10:11

Rada města Plzně na svém jednání odsouhlasila 1. června podání žádosti o dotaci z IROP na stavbu bytového domu v Malesicích. Staré budovy nahradí projekt Nový Šuferajn.

DSC_2837

„V Plzni a jejích částech je domů podobného charakteru stále nedostatek a je to další projekt, který vznikl díky spolupráci s městským obvodem. Na stavbu plánujeme získat téměř 20 milionů korun z prostředků EU,“ vysvětlila Světlana Budková, radní pro oblast bytovou, včetně sociálního a dostupného bydlení. Doplnila, že byty budou o dispozici 1+kk a o velikosti do 50 metrů čtverečních. První nájemci se budou moci nastěhovat v první polovině roku 2025.

Projekt s názvem Nový Šuferajn počítá se zbouráním objektu v majetku města Plzně, který je v současné době ve velmi špatném technickém stavu, a se stavbou nového domu s celkem jedenácti městskými nájemními byty. Z nich šest bude v režimu sociálního bydlení určené pro žadatele s nižšími příjmy, pět bytů bude ve standardním režimu.

Odhadované náklady na realizaci projektu jsou ve výši 55 milionů korun včetně DPH, město Plzeň má na projekt ve fondech připraveno téměř 36 milionů korun, o zbylé finance zažádá IROP prostřednictvím svého Útvaru koordinace evropských projektů. Podání žádosti o dotaci bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT