Plzeň zná i nové náměstky a radní. Podívejte se na přehled

18.10.2022 18:20

Novým primátorem města Plzně se stal Roman Zarzycký (ANO), který uplynulé čtyři roky působil jako první náměstek primátora.

NováRadaměstaPlzně_MMP

Za své tři uvolněné náměstky si Roman Zarzycký vybral Pavla Bosáka (Česká pirátská strana), Lucii Kantorovou (ANO) a Aleše Tolara (STAN). V jedenáctičlenné Radě města Plzně bude mít ANO pět členů, po dvou Česká pirátská strana, STAN a PRO Plzeň. Deset členů je pro funkci uvolněno, jeden radní zůstane neuvolněný. V opozici v Plzni usednou zástupci ODS, TOP 09, KDU-ČSL a SPD.

Prvním náměstkem primátora byl zvolen Pavel Bosák, jenž má ve své gesci oblast technickou. Náměstkyně Lucie Kantorová povede resort školství a cestovního ruchu, náměstkem pro oblast dopravy a životního prostředí se stal Aleš Tolar.

Jedenáctičlenné vedení města Plzně tvoří vedle primátora a tří náměstků i sedm radních.

Oblast kultury a památkové péče povede radní Eliška Bartáková (ANO).

Oblast bytovou, včetně sociálního a dostupného bydlení má na starosti Světlana Budková (STAN).

Členem Rady města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání se stal Daniel Kůs (Česká pirátská strana).

Oblast nakládání s majetkem a správu majetkových účastí města Plzně má v gesci Vlastimil Gola (ANO).

Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň) je členem Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality.

Podporu sportu, mládeže a tělovýchovy má v gesci Tomáš Morávek (PRO Plzeň).

Oblasti sociální a aktivnímu životu seniorů se bude jako neuvolněný radní věnovat Jiří Šrámek (ANO).

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva byli zvoleni také předsedové tří výborů Zastupitelstva města Plzně. Předsedou Kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně se stal David Šlouf (ODS), funkci předsedy Výboru pro zadávání veřejných zakázek Zastupitelstva města Plzně bude jako neuvolněný vykonávat Petr Náhlík (STAN) a ve funkci předsedy Finančního výboru Zastupitelstva města Plzně pro následující čtyři roky pokračuje Jindřich Blažek (ANO).

Přestože má nová rada 11 členů oproti končícím 9 členům, nezatíží to podle primátora Romana Zarzyckého rozpočet města, počet placených funkcí zůstane stejný. Snižuje se totiž počet náměstků ze čtyř na tři, jeden člen rady i klíčového výboru bude neuvolněný. Klesne také počet komisí, a to z 15 na 13, stejně tak se sníží počet členů v komisích i výborech z 15 na 13. Město tímto krokem za následující čtyři roky uspoří na nákladech rady a poradních orgánů více než devět milionů korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24