Plzeňská Trojka zve na novoroční ohňostroj

30.12.2022 8:25

I nový rok 2023 přivítají Plzeňané na náměstí Republiky. Kromě ohňostroje čeká na děti i diskotéka. Přijďte oslavit nový rok společně!

DSC_9731

Novoroční ohňostroj se bude konat na náměstí Republiky v Plzni 1. ledna 2023. Vypukne v 18 hodin. Předcházet mu bude od 16 hodin dětská diskotéka.

“Velmi jsme váhali, zda ohňostroj uskutečnit nebo ne, protože si uvědomujeme, že pro zvířata, ať už ta domácí nebo volně žijící v přírodě, znamená obrovský strach a stres. Protože se ale jedná o velmi oblíbenou akci, na kterou se přichází podívat zpravidla sedm až deset tisíc lidí, rozhodli jsem se ho i tentokrát uspořádat,” uvedla Michaela Adámková, tisková mluvčí Úřadu městského obvodu Plzeň 3.

Trojka vyzývá obyvatele města, aby neodpalovali vlastní rachejtle a přišli si užít společný ohňostroj. “I podle ochránců zvířat je totiž jeden velký plánovaný ohňostroj v centru města lepší než tisíce malých, v různých časech a místech. Přimlouváme se proto za zvířátka, aby obyvatelé neodpalovali vlastní rachejtle a pokud to k oslavě potřebují, přišli si užít vstup do roku 2023 společně,” dodává Michaela Adámková.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24