QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj chce přehodnotit úspěšné projekty 5.výzvy

30.04.2010 6:31

Ředitel Úřadu regionální rady ROP Jihozápad Jiří Trnka je stíhán za ovlivňování 5. a 6. výzvy ROP. Hejtmanka chce pouze přezkoumat projekty výzvy, ministerstvo chce znovu vypsat problematickou výzvu.

Emmerova

V důsledku nejasných přidělování dotací z 5. výzvy ROP visí ve vzduchu 3,8 miliardy korun. Vedení krajů zatím nepodepsalo smlouvy se 177 vítěznými projekty. Plzeňský kraj chce tak přehodnotit všech 177 úspěšných projektů z 5. výzvy ROP Jihozápad. Hejtmanka Milada Emmerová uvedla, že z časovýcg důvodů by dala přednost přehodnocení všech projektů před zrušením celé výzvy a jejím opětovném vypsání. Ministerstvo pro místní rozvoj ale chce opětovné vypsání výzvy. Chtějí jít na vše s čistým štítem. V pátek 30. dubna by se oba kraje tedy Plzeňský a Jihočeský měly dohodnout prostřednictvím videokonference na dalším postupu.

Ředitel Úřadu regionální rady ROP Jiří Trnka je v současnosti vazebně stíhán policií z ovlivňování výsledků 5. a 6. výzvy. Spolu s ním čelí obvinění ještě dva lidé .Náměstek hejtmanky chce odvolání Trnky z funkce ředitele, to se také rozhodne na pátečním jednání.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24