QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé v referendu rozhodli o Penny v Plzenci i betonárce v Losiné

09.10.2016 15:07

V termínu krajských voleb se konaly na některých místech v kraji také referenda. Lidé rozhodovali o osudu Penny Marketu ve Starém Plzenci, betonárky v Losiné a o chátrající vile v Trnové.

vizualizace návrhu-1

O chystaných referendech jsme vás informovali zde. Všechna tři referenda, která probíhala zároveň s krajskými volbami, jsou platná.

V Trnové se rozhodovalo o chátrající vile, kterou město kdysi koupilo. Na její rekonstrukci je ale třeba několik milionů, objekt chátrá a nejsou peníze. Město tak chtělo znát názor občanů. Lidé se vyslovili v referendu pro zbourání.

Proti stavbě betonárky se vyjádřili také obyvatelé v Losiné. Ti už se vyjadřovali proti stavbě před šesti lety. Tato dvě referenda vyhlásily obce.

Třetí referendum ve Starém Plzenci bylo vypsáné díky petici občanů a mělo zabránit stavbě Penny Marketu v centru Starého Plzence. O této stavbě se ve městě diskutuje už hodně let a v posledních měsích probíhají ve měst kvůli stavbě bouřlivé debaty. V loňském roce to vypadalo, že stavba po jednání zastupitelstva dostane zelenou. Odpůrcům stavby se ale nakonec podařilo sehnat potřebný počet hlasů na petici pro referendum.

Také v tomto referendu hlasovali lidé proti výstavbě. Město má teď provést všechny kroky, aby stavbě Penny Marketu zabránilo. Referenda se zúčastnilo přes 52% voličů, 1184 lidí hlasovalo proti výstavbě, 929 lidí pro.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT