QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští policisté hledají vyděrače z prodejny potravin, pomůžete? FOTKY

04.07.2014 13:35

Policisté pátrají po muži, který kradl v prodejně Zlatý kůň v Borské ulici v Plzni. Poté, co ho prodavač vyzval k vrácení věcí a vyčkání do příjezdu policie, neváhal vytáhnout nůž.

Pachatel 2.7.2014 3
Pachatel 2.7.2014 7Pachatel 2.7.2014 1Pachatel 2.7.2014 3Pachatel 2.7.2014 5Pachatel 2.7.2014 6

Plzeňské policisty zaměstnává v těchto dnech pátrání po neznámém pachateli, který pořádně vyděsil prodavače prodejny potravin Zlatý kůň v Borské ulici v Plzni. Muž totiž v prodejně kradl a poté, co byl vyzván k vrácení věcí a vyčkání do příjezdu policie, přiložil prodavači nůž ke krku.

,,Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu vydírání, kterého se měl dopustit dne 2.7.2014 v době okolo 9.30 hodin v prodejně potravin „Zlatý kůň" v Plzni na ulici Borská. Pachatel z regálů se zbožím odcizil drogistické zboží v hodnotě 531 korun a chtěl z prodejny bez placení odejít. Prodavač, který jeho jednání sledoval prostřednictvím kamerového systému, jej však vyzval k vracení věcí a vyčkání příjezdu policie, přičemž zamkl vstupní dveře do obchodu, aby pachateli znemožnil útěk," dodává policejní mluvčí Hana Štefflová.

Poté pachatel vytáhl kapesní nůž a přiložil ho prodavači ke krku, ten ze strachu o život odemkl a násilník z místa utekl. 

,,Muž, zdánlivého stáří 30 let, silnější postavy vysoké cca 180 cm, světlá pleť, světlé krátké vlasy délky cca 3 cm, hovořil plynně česky, na sobě měl oblečenu červenou vestu bez rukávů se zipem, světlé kraťasy, sportovní boty světlé barvy. Přes rameno nesl světlou látkovou tašku," popisuje pachatele policejní mluvčí a žádá o pomoc případné svědky, kteří se v okolí místa činu pohybovali a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby. Pomoci můžou i ti, co muže podle fotek poznají.

FOTO:PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24