Policie odstartovala kontroly motorkářů. Zaměřují se i na povinnou výbavu

20.06.2017 7:01

Během jara a léta policie v kraji tradičně spouští speciální kontroly na silnicích, které se zaměřují na motorkáře. I v letošním roce už odstartovaly. Hlídky kontrolují také povinnou výbavu.

DSC_0408

Krajské ředitelství policie spustilo speciální dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na motorkáře na Klatovsku. A řidiči silných strojů z ní tentokrát vyšli na výbornou.

"Tato akce byla zaměřena zejména na chování řidičů motocyklů v silničním provozu, především na správný způsob jízdy, nesprávné předjíždění, kontrolu dodržování stanovené rychlosti, kontrolu technického stavu a povinné výbavy, zakryté a poškozené registrační značky, jízdu bez ochranné přilby a další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích," říká mluvčí policie Jan Koželuh.

Nejvíc pokut padlo znovu za příliš rychlou jízdu. "Do akce byli nasazeni policisté především z řad dopravní policie, kteří zkontrolovali celkem 77 vozidel, přičemž bylo zjištěno 41 přestupků v dopravě, které byly na místě vyřízeny blokovými pokutami v celkové výši 11 200 korun. Mezi nejčastější porušení uvedeného zákona patřilo nedodržení stanovené rychlosti jízdy, nepoužití zádržného systému a nevyhovující technický stav," dodává policejn í mluvčí.

Paradoxně přímo motorkáři z kontrol vyšli na jedničku. Pokuty totiž nakonec platili jen řidiči aut. "Z celkového počtu zastavených vozidel byli v 26 případech motocyklisté, u nichž nebylo zjištěno žádné porušení pravidel v silničním provozu, proto od policistů obdrželi reflexní prvky jako součást jejich oděvu," uzavírá Jan Koželuh.

Podobné akce budou dál pokračovat. A to nejen se zaměřením na motorkáře. Tradičně před koncem školního roku a na začátku prázdnin policie spouští celou řadu obdobných dopravně bezpečnostních akcí i v souvislosti s nárůstem provozu a odjezdy na dovolenou.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy