QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po výtržníkovi a zlodějovi

18.09.2013 20:17

Policisté z územního odboru Plzeň-venkov pátrají po pachateli trestného činu výtržnictví a krádeže, který fyzicky napadl člena ostrahy v obchodním domě. Poznáte ho z fotografií?

4

Předposlední srpnový den v přesně nezjištěné době okolo 15:20 hodin veřejně a na místě veřejnosti přístupném dosud neznámý pachatel fyzicky napadl člena ostrahy v obchodním domě Globus Chotíkov. Policie nyní po tomto výtržníkovi pátrá a žádá o pomoc všechny občany.

"Ve chvíli, kdy se člen ostrahy pokusil zastavit muže a ženu, kteří jsou podezřelý z krádeže věcí v tomto obchodním domě, muž odstrčil ženu od člena ostrahy se slovy ´utíkej´ a následně příslušníka ostrahy udeřil pěstí a natlačil ho na zeď. Pachatel poté odstoupil a z poza opasku vytáhl teleskopický obušek, kterým se několikrát ohnal před napadeným mužem. Agresivní pachatel následně utekl ven z obchodního domu, přičemž napadený člen ostrahy utrpěl bolestivá zranění, která si vyžádala lékařské ošetření," informoval policejní mluvčí Jan Koželuh.

V době spáchání ve shora uvedeném činu měl pachatel na sobě tmavé kalhoty, bílou košili s rozhalenkou a na hlavě měl bílé sluneční brýle. Pachatel měl oválný obličej, tmavší vlasy střižené na krátko, viditelně delší kouty.

"Muž hovořil plynule českým jazykem, bez jakéhokoliv přízvuku, má odhadovaný věk mezi 25 a 35 lety, výšku asi 170 až 185 centimetrů a štíhlou postavu," doplnil popis Koželuh.

Pachatelka ve věku zhruba 20 až 30 let na sobě měla černé triko s červeným obrazcem na hrudi a černé kalhoty. Žena měla černé vlasy stažené do copu, na hlavě měla černé sluneční brýle, přes rameno nesla černou kabelku a na zádech měla šedý batoh.

"V případě jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu k hledané osobě prosím kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte bezplatnou linku Policie České republiky 158," vyzývá veřejnost Koželuh.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24