QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozjela další kontroly na silnicích - FOTKY

03.01.2017 7:59

I když oslavy příchodu nového roku už se přehouply, policie v kontrolách na silnicích v regionu nepoleví. Také poslední akce ukázaly, že největší problémy zůstávají s rychlostí.

5
13245

Policejní hlídky se na silnicích v regionu objevovaly i během vánočních svátků a v na přelomu roku. Poměrně netradičně se například policisté v Domažlicích vydali přímo do centra města, kontrolovali dodržování předpisů i přímo na náměstí a také tam padly pokuty.

"Dopravní policisté Územního odboru Domažlice realizovali další z řady dopravně bezpečnostních akcí, během níž se na vozovkách města Domažlice zaměřili především na to, zda řidiči dodržují zákonem povolenou rychlost jízdy a zda jsou jejich vozidla v požadovaném technickém stavu. Dohlíželi ale i na dodržování ostatních platných ustanovení silničního zákona, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

V drtivé většině případů policisté rozdávali pokuty za příliš rychlou jízdu. "Nejčastěji se řidiči dopouštěli právě přestupku spočívajícím v překročení rychlosti. Dva řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost přímo na náměstí Míru, ostatní řidiči byli přistiženi na dalších silnicích na území města," komentuje výsledky kontrol policejní mluvčí.

U když období, kdy se lidé vydávají na návštěvy a oslavy, už je pryč, policejní hlídky od silnic nezmizí. Už teď se plánují další dopravně bezpečnostní akce. "Dopravní policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že obdobné akce se budou v brzké době opakovat," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24