QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie v kraji rozšířila vozový park! FOTKY

16.09.2015 8:59

O desítku speciálních transportérů se rozšířil vozový park policie v Plzeňském kraji. Vozy mají například osvětlovací teleskopické stožáry i zdravotnické vybavení s defibrilátory a vyprošťovací techniku. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_Policejní prezidium (1)
FOTO_Policejní prezidium (1)FOTO_Policejní prezidium (2)FOTO_Policejní prezidium (3)FOTO_Policejní prezidium (4)

Policejní prezidium převzalo sérii nových speciálních transportérů, které byly financované z prostředků Evropské unie. Celkem sedmnáct vozidel je rozděleno do tří krajských ředitelství. To v Plzeňském kraji dostalo hned desítku speciálně upravených transportérů.

Speciálni Volgswagen Transportery 4x4 jdou do vozových parků policie v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ za téměř 190 milionů korun. Krajské ředitelství Plzeňského kraje má přičleněno hned deset těchto vozidel.

"Poslouží k monitorování reálných hrozeb, neobvyklých situací a při dopravních nehodách. V případě, že jedna z těchto situací nastane, budou nasazena na zmapování, ohledání a zajištění daného místa. Dále mohou být využita v případě různých omezení a uzavírek v silničním provozu," říká mluvčí prezidia Ivana Nguyenová.

Transportéry mají speciální vybavení. "Světelná technika, která je umístěná na střeše vozidla, je určena k lepší orientaci na místě události, lepší viditelnosti vozidla vůči ostatním účastníkům a samozřejmě i ke zvýšení bezpečnosti zasahujících složek na místech. Vozidla budou rozmístěna po celé České republice," dodává mluvčí Policejního prezidia. 

Vozidla mají mimo jiné programovatelným LED diodovým sklopným panelem s proměnnými dopravními značkami a texty umístěnými na střeše, osvětlovacím teleskopickým stožárem, elektronickou totální měřící stanicí s příslušenstvím nebo například zdravotnickým vybavením s defibrilátorem. Policisté mají v transportérech k dispozici také kompletní vyprošťovací techniku včetně páčidel.

V Plzeňském kraji budou nové transportéry u dopravních policistů i na dálnici...

Už v brzké době se s vozidly setkají přímo v terénu i řidiči. "Nové vozy budou sloužit dopravním policistům, kteří zpracovávají dopravní nehody. Nové vozy obdrží kolegové z dopravní služby jednotlivých územních odborů, městského ředitelství v Plzni i obou dálničních oddělení," řekla QAP.CZ mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jana Tomková.

FOTO: PČR - Policejní prezidium

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24