QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté se zaměřili na chodce a cyklisty. Prázdninové kontroly pokračují

04.07.2015 12:17

Policejní dopravní kontroly, které souvisí se začátkem prázdnin, pokračují. Policisté v Plzni se v tomto týdnu hned několikrát objevili v ulicích. Kontroly budou pokračovat dál.

IMG_5774

Kontroly na silnicích spojené se zahájením prázdnin pokračují. Vzhledem k tomu, že oficiálně odstartovalo školní volno až v polovině tohoto týdne, policisté vzali v Plzni útokem ulice a komunikace zejména v posledních dnech týdne. Zaměřili se hlavně na cyklisty a chodce. 

Že od kontrol policisty neodradilo ani horké počasí posledních dnů, potvrdilo hned několik dopravně bezpečnostních akcí, které proběhly. "I v tomto horkém počasí se mohou občané a návštěvníci Plzně  dnes a denně setkat s mnoha hlídkami dopravních policistů, kteří na plzeňských komunikacích realizují dopravně bezpečnostní akce různého zaměření," potvrzuje mluvčí policie Hana Štefflová.

Hned dvakrát se policisté zaměřili na chodce a cyklisty. "Téměř třetina přestupků byla zjištěna právě u chodců. Devět pěších bylo policisty přistiženo především při špatném přecházení vozovky. Chodci většinou nerespektovali červený světelný signál "Stůj!", přecházeli vozovku v místě, které k tomu není určeno či které je doslova pro přecházení nebezpečné. Kromě pěších byli sankcionováni i řidiči," říká k první akci policejní mluvčí.

Ani druhá vlna kontrol se neobešla bez pokut. "Policisté zjistili celkem 31 přestupků, kdy pěti z nich se dopustili právě chodci. Všechny prohřešky, jak pěších tak řidičů, vyřešily policejní hlídky  hned na místě uložením blokových pokut v celkové výši 6 400 korun. Nejčastěji pokutovaly nevyhovující technický stav vozidla, držení hovorového zařízení během jízdy, v šesti případech nepoužití bezpečnostního pásu a čtyřikrát nesprávné parkování," doplňuje mluvčí policie.

Policisté budou v kontrolách pokračovat i nadále. S kontrolami by tak měli počítat jak chodci, tak cyklisté i řidiči. "V podobných akcích budou dopravní policisté samozřejmě pokračovat nejen v tomto týdnu, ale i ve dnech a týdnech následujících," uzavírá Hana Štefflová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24