Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požáru domu v Plasích předcházel výbuch. Pro popáleného muže letěl vrtulník

31.10.2023 10:02     31.10.2023 14:55

V úterý 31. října došlo v dopoledních hodinách k požáru v rodinném domě v Plasích. Na místě zasahují všechny záchranné složky.

požár domu Plasy_1023_HZSPK

„Právě zasahujeme v Plasích u požáru v rodinném domě. Požáru údajně předcházel výbuch. Požár byl malého rozsahu. Na místě jsou dvě zraněné osoby z domu,“ informuje aktuálně o zásahu Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Na místo letěl vrtulník. „Z místa události záchranáři transportují muže cca 40 let, který utrpěl popálení na 20 % horní poloviny těla. Cestou Lzs je směřován na popáleninové centrum Praha Vinohrady. Žena ve věku cca 35-40 let utrpěla drobné zranění a bude transportována na akutní příjem FN Lochotín,“ uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Staticky by dle prvotních informací měl být dům v pořádku. Zničené jsou pouze výplně oken.

Co se přesně stalo, zjišťuje na místě policie. „Policisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti události,“ uvedla prozatím Eva Červenková, mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

„Kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov se zabývají případem výbuchu zatím nezjištěné látky, ke kterému došlo dnes krátce po 9.hodině v jednom z rodinných domů v Plasích. Při výbuchu došlo ke zranění dvou osob osmatřicetileté ženy a pětatřicetiletého muže, kteří byli v blízkosti exploze. Zraněné osoby byly převezeny k lékařskému ošetření. Policisté se zabývají šetřením případu a zjišťují veškeré okolnosti výbuchu," uvedla k případu Eva Červenková, mluvčí policie.

„Škoda 50 tisíc korun. Jako příčina bylo stanoveno nedbalostní jednání," dodal Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte