Přes víkend bude převážně zataženo. V neděli se dostaví zesilující se vítr

14.01.2022 12:10

V pátek 14. ledna bude přes den jasná obloha, k večeru ale přibude oblačnosti, která se bude nadále držet i o víkendu. V neděli se večer rozfouká mírný vítr, ten bude v noci na pondělí postupně zesilovat.

DSC08232

Páteční minimální teploty jsou závislé na větru. Při větrném počasí se totiž teploty udržely nad bodem mrazu, ale při slabém větru klesly na hodnoty kolem -5 °C. Přes den bude jasno až polojasno, zpočátku ojediněle nízká oblačnost, k večeru na naše území postoupí od severu studená fronta a přibude oblačnosti. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 4 až 7 °C, na horách na 1 až 4 °C. Vozovky mohou být místy zamrzlé.

V sobotu 15. ledna bude většinou zataženo s nízkou oblačností, na horách zpočátku místy mlhy, odpoledne oblačno až polojasno, večer se budou tvořit mlhy i v nížinách. Nejvyšší teploty dosáhnou 2 až 5 °C, na horách 0 až +3 °C. Přes den povane slabý proměnlivý vítr.

Přes neděli 16. ledna bude zpočátku místy přechodně zmenšená oblačnost, ráno ojediněle mlhy i mrznoucí. Během dne bude převážně oblačno až zataženo a k večeru od severozápadu přijde místy slabý občasný déšť, na horách nad 800 metrů se později dostaví srážky smíšené až sněhové. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 0 až +4 °C. Povane slabý, během dne mírný západní vítr, který bude ve večerních hodinách a v noci na pondělí dále zesilovat.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24